Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Styrets debattkomité
Dato 20. januar
Tid 18.00 - 19.30
Billett Påmelding
Aldersgrense 18 år

Onsdagsdebatt: Kan det bli for sekulært?

Onsdagsdebatt om sekularisme med Christian Hallvard Dahl Nielsen, Jon Vegard Venås og Steinar Leirvik.

I 2007 ble 42.000 barn døpt i Norge. I 2019 var det 28.000. I tillegg til dette er bare 10% av medlemmene i den norske kirke i gudstjeneste minst én gang i måneden. Innflytelsen til religion, og spesielt kristendommen, svekkes i et enormt tempo. Hva skjer når vi beveger oss lenger og lenger unna religiøs tilknytning? Mister vi viktige verdier? Religion har reist fantastiske byggverk og lagt grunnlag for utallige tradisjoner gjennom tidene. Trossamfunn har i generasjoner gitt til både enkeltpersoner og samfunnet som helhet. Trenger vi å tro på noe for å få til dette? Hva er egentlig et godt samfunn, og hva skal til for å skape det? Ser man i dag tendenser til at for eksempel juksing og medmenneskelighet tas lettere på - og hvor ble det i så fall av moral og etiske prinsipper?

Med oss for å debattere dette har vi Christian Hallvard Dahl Nielsen som jobber som journalist. Christian var tidligere sekulær, men er nå ortodoks kristen. Jon Vegard Venås er med—han er veganer, utdannet matematiker og jobber for SINTEF. Jon Vegard var tidligere sterkt religiøs, men er nå ateist. Tredjemann er Steinar Leirvik, som er sokneprest i Byåsen menighet. Vi gleder oss!

Medlemsbilletter kan omgjøres til ikke-medlemsbilletter mot et mellomlegg i hoveddøren under åpningstid på konsertdagen. Før du kommer til Samfundet må du sette deg inn i våre smittevernsrutiner. De finner du her

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler