Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Klubben
Arrangør Styret
Styret
Dato 11. november 2020
Tid 18.00 - 19.30
Billett Påmelding
Aldersgrense 18 år

Onsdagsdebatt: Avokado – fra karteller til toast

Onsdagsdebatt om avokadoer med Anna Sara Fjeld og flere!

Full av næring, mettende, og enormt allsidig. Avokadoen blir av gode grunner kalt superfrukten, og i 2016 kjøpte nordmenn 40 millioner avokadoer. Det betyr at en nordmann i gjennomsnitt spiser åtte avokadoer i året, noe som er klart høyest på verdensbasis. Produksjonen er ikke i stand til å holde følge med etterspørselen, og kiloprisen på avokado doblet seg fra 2012 til 2017. Det betyr at det er penger å tjene, og bak avokadoen du smører utover toasten skjuler det seg ofte en mørk hemmelighet.

Mexico er verdens største avokadoeksportør, og står for nesten halvparten av avokadoen på verdensmarkedet. I Mexico er det også minst 20 illegale og bevæpnede grupper som kjemper om territoriet der det grønne gullet gror. Situasjonen tilnærmer seg krig, og dersom du har sett noen episoder av Narcos kan du se for deg hvordan det foregår. Gevinsten for all volden? Omsetning på svimlende 22 milliarder kroner i året. De store grossistene i Norge påstår at de unngår å importere avokadoer fra disse kartellene—men kan vi være sikre? Hva slags ansvar har grossister som BAMA og Coop? Hva slags ansvar har vi som konsumenter? Og hvor miljøvennlig er det egentlig å importere 40 millioner avokadoer i året?

Med oss for å diskutere dette har vi blant annet Anna Sara Fjeld, som er regionleder for Framtiden i våre hender. Flere innledere annonseres fortløpende!

Medlemsbilletter kan omgjøres til ikke-medlemsbilletter mot et mellomlegg i hoveddøren under åpningstid på konsertdagen. Før du kommer til Samfundet må du sette deg inn i våre smittevernsrutiner. De finner du her

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler