Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Styret
Styret
Dato 7. november 2020
Tid 18.00 - 20.00
Billett Påmelding
Aldersgrense 18 år

Samfundsmøte: Kvinnekamp i Saudi-Arabia – fengslet, torturert og uhørt

Samfundsmøte om kvinnekamp i Saudi Arabia med Lina Al Hathloul og Ina Tin

Kvinners rettigheter i Saudi-Arabia har ført til en opphisset debatt både i og utenfor landet. Dette er i stor grad et resultat av at kvinner i Saudi-Arabia er underlagt et system som innebærer at de gjennom hele livet behøver en verge i form av et mannlig familiemedlem. Kvinner i Saudi-Arabia er avhengig av tillatelse fra nevnt verge før de kan gjøre ting som å anskaffe pass, reise utenlands, gifte seg og til og med slippe ut av fengsel.

Dette fører til at menn effektivt sitter med all makt i samfunnet. Frem til 2018 hadde ikke kvinner lov til å kjøre bil i landet, og de fikk ikke stemmerett før i 2015. Kvinner gift med menn uten saudisk statsborgerskap kan enda ikke overføre sitt statsborgerskap til sine barn. I mellomtiden har kronprins Mohammed Bin Salman blitt populær blant yngre saudiere for sine progressive syn, men samtidig har han fortsatt å slå hardt ned på aktivister som kjemper for kvinners rettigheter både i og utenfor landet—og dersom du kjemper for kvinners rettigheter i Saudi-Arabia risikerer du å bli både fengslet og torturert uten rett på advokat. Så hvordan er situasjonen i Saudi-Arabia nå? Ser fremtiden lysere ut med ny kronprins? Eller vil undertrykkelsen fortsette som før?

Styret i Studentersamfundet i Trondhjem og Amnesty International Norge presenterer Samfundsmøte: Kvinnekamp i Saudi-Arabia!

Med oss for å diskutere dette har vi Lina Al Hathloul, søsteren til Loujain Al Hathloul som for øyeblikket sitter fengslet i Saudi-Arabia for å kjempe for kvinners rettigheter. Loujain har lenge kjempet for kvinners rett til å f.eks. Kjøre bil, avvikle vergeordningen og stemme i valg. Hun ble fengslet i 2018 på bakgrunn av hennes kamp for kvinnerettigheter, og nå arbeider familien hennes med å få henne løslatt. Videre har vi også med oss Ina Tin fra Amnesty Norge, som er deres ekspert på midtøsten og Saudi-Arabia.

Medlemsbilletter kan omgjøres til ikke-medlemsbilletter mot et mellomlegg i hoveddøren under åpningstid på konsertdagen. Før du kommer til Samfundet må du sette deg inn i våre smittevernsrutiner. De finner du her

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler