Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Styret
Styret
Dato 24. oktober 2020
Tid 18.00 - 20.00
Billett Påmelding
Aldersgrense 18 år

Samfundsmøte: Spiseforstyrrelser

Samfundsmøte om spiseforstyrrelser med Anne Benschop Plate og Kaja Haugen!

Anoreksi, bulimi, og overspisningslidelser er bare tre av mange former for spiseforstyrrelser. Personer med spiseforstyrrelser har ofte et anstrengt forhold til både mat, spising, kropp og vekt—og anstrengelsen kan komme i en rekke former. Du kan føle deg for liten, for stor, for lite muskuløs, for muskuløs, for mett og for sulten. Uavhengig av hvilken variant det gjelder, er spiseforstyrrelser en lidelse som overskygger andre sider av livet, og krever enormt med både tid og ressurser. Det kan føre til både mentale og fysiske plager både under og etter, og anoreksi er den psykiske lidelsen i Norge som har høyest dødelighet.

Spiseforstyrrelser er ikke noe man er født med, men noe som utvikler seg over tid. Kvinner er mest utsatt—spesielt i ungdomsalderen og tidlig i tyveårene. Det er anslått at over 5% av kvinner i alderen 15-44 år sliter med diagnostiserte spiseforstyrrelser, og langt flere med mildere spiseforstyrrelser som fort utvikler seg i feil retning. Hva er det som skjer med kroppen når man utvikler et anstrengt forhold til mat? Hva kommer det av—og hvor er veien ut? Hva skjer når du ikke lenger kjenner igjen deg selv?

Med oss for å diskutere dette har vi Anne Benschop Plathe som selv har slitt med spiseforstyrrelser i over 8 år og nå har tilknytning til den landsdekkende organisasjonen rådgivning for spiseforstyrrelser, og utdannet lege fra NTNU med spesialisering i barne- og ungdomspsykiatri og overlege ved BUP Kaja Haugen.

Medlemsbilletter kan omgjøres til ikke-medlemsbilletter mot et mellomlegg i hoveddøren under åpningstid på konsertdagen. Før du kommer til Samfundet må du sette deg inn i våre smittevernsrutiner. De finner du her

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler