Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Styret
Styret
Dato 29. august 2020
Tid 18.00 - 20.00
Billett Påmelding
Aldersgrense Ingen aldersgrense

Samfundsmøte: Psykedelika

Samfundsmøte om bruken av psykedeliske stoffer

LSD, Ketamin og fleinsopp. Alle disse er eksempler på rusmidler med psykedeliske kvaliteter, og ofte blir de lempet sammen i samlebetegnelsen psykedelika. Denne gruppen er mystifisert og kontroversiell. Fascinasjonen for disse stoffene og deres egenskaper har eksistert siden tidenes morgen. Mange av de psykedeliske stoffene finnes naturlig, mens andre fremstilles kunstig i laboratorium, slik som LSD. Felles for mange av disse stoffene er at det påvirker hjernen gjennom blant annet hallusinasjoner.

Flere psykologer og psykoterapauter øyner en mulighet for å benyttes seg av psykedeliske stoffer i behandling av traumer og innenfor andre områder av medisinen. De argumenter for at det åpner dører i hjernen som kan bidra til vellykket behandling. Motstanderne argumenter for at det ikke finnes vitenskapelig forskning som underbygger disse påstandene og at det er uheldig å behandle pasienter med midler som i dag er ulovlig å benytte til rekreasjonsbruk.

Hvilket potensiale har psykedelika innen medisinen? Hvorfor er det motstand mot å ta det i bruk? Og hva er grunnen til at det har vært så lite forskning på feltet?

Samfundet inviterer til Samfundsmøte: Psykedelika.

Med oss har vi Lowan Stuart, grunnelgger av Axonklinikken i Oslo, som var den første klinikken i Skandinavia til å benytte seg av klinisk behandling med ketamin. Han har 17 års erfaring med denne typen behandling og har forelest i flere land om bruken av ketamin i behandling av depresjon. Andreas Wahl Blomkvist er lege og har skrevet flere artikler i norske medier om ruspolitikk. I 2017 ble han leder av foreningen for en tryggere ruspolitikk sin rådgivende fagkomite. I tillegg skriver han bok om ulovlige rusmidler og deres nytteverdi i medisin.

Vi gjør oppmerksom på at deler av arrangementet vil foregå på engelsk.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler