Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Styret
Styret
Dato 1. februar 2020
Tid 18.00 - 20.00
Billett Billett inkludert i inngang
Aldersgrense 18 år

Samfundsmøte: Israel-Palestina

Mange forsøk har blitt gjort på å megle fram fred mellom Israelere og Palestinere, men hva skal til for at det blir det?

Konflikten mellom Israel og Palestina er en av de lengstvarende konfliktene i dagens globale landskap. Helt siden FNs delingsplan etter andre verdenskrig har det vært stor konflikt knyttet til hvorvidt de aktuelle områdene tilhører Israelere eller Palestinere. Gjennom årene har man blant annet opplevd en økt grad av separasjon mellom folkene, intifadaer, terrorangrep og bygging av bosetninger på okkuperte områder. Spørsmål tilknyttet blant annet Jerusalems framtid, flyktningers rett til å returnere og Israels sikkerhet, har bidratt til at en eventuell fredsløsning har vært meget komplisert.

Mange forsøk har blitt gjort på å megle fram fred og en permanent løsning. Uenighetene over hvem som har rett på hva har imidlertid vært for store til at man har klart å komme fram til en løsning. Trump har uttrykt at han vil løse konflikten, men en løsning virker kanskje fjernere enn noensinne etter at den amerikanske ambassaden ble vedtatt flyttet til Jerusalem.

Så hva kan man gjøre for å få fred i regionen, og er en enstats- eller tostatsløsning egentlig mulig? Hvordan vil situasjonen utvikle seg framover? For å diskutere denne konflikten får vi besøk av Marte Heian-Engdal og Erling Rimehaug. Marte er seniorrådgiver ved Senter for internasjonal konfliktløsning og forfatter av boka “Israel: Historie, politikk og samfunn”. Erling er tidligere redaktør i Vårt Land, og har skrevet boka “Ett land, to folk”.


Billett: 0,-/50,- (Medlem/Ikke-medlem) kjøpes i døra.

Møtet streames på: http://www.samfundet.no/live/

Dagsorden og beslutningsprotokoll: https://www.samfundet.no/saksdokumenter

Dersom du ønsker å reservere bord, åpner mulighetene for dette mandag 27.01.2020, kl. 12:00. For reservasjon, send mail til "styret-bordreservasjon@samfundet.no". Det er maksimalt plass til 4 personer ved hvert bord, og et begrenset antall bord. Bordreservering stenger lørdag 01.02.2020, kl. 14:00. Dette er et gratis tilbud for de som ønsker bordplass. Tilbudet er åpent for alle som ønsker det, men er ikke nødvendig for å få sitteplass under møte.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler