Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Styret
Styret
Dato 29. september 2018
Tid 19.00 - 21.00
Billett Billett inkludert i inngang
Aldersgrense 18 år

Samfundsmøte: Bærekraftig mat

Økologisk, vegetarisk, lokalt, sesongbasert, viltfanget - vi blir bombardert med informasjon om hva og hvordan vi burde spise for å hjelpe miljøet. Likevel er vi langt unna en bærekraftig løsning slik matindustrien ser ut i dag. Så, hva er egentlig bærekraftig mat?

Det produseres mer enn nok mat nok til at alle kan mettes, men dessverre kommer store mengder mat aldri lenger enn til søppeldunken- samtidig som nesten 800 millioner mennesker sulter. I tillegg vokser matindustrien seg større og større, og ligger nå langt over bærekraftnivået. Mer enn femti prosent av jordbruket brukes i dag til å produsere mat til dyrene som skal slaktes. Det trengs også store mengder vann til jordbruk og dyr. I tillegg tar dyrene i bruk tretti prosent av jordens landområder - noe som blant annet setter stort press på de enormt viktige regnskogene. Når verdens befolkning er beregnet til å være 9,7 milliarder i 2050 er dette problemet desto mer alvorlig.

Mange av oss er bevisste på hva vi spiser. Kjøttfri mandag, økologiske egg og sjokolade uten palmeolje er en selvfølgelighet i mange kjøkken. Men hvor mye hjelper disse tiltakene egentlig? Har vi plass til økologisk mat? Har vi egentlig råd til å prioritere dyrevelferd? Hva skal vi gjøre hvis jorda ikke tåler våre spisevaner? For finnes det faktisk bærekraftig mat?

For å diskutere dette temaet får vi besøk av Eirin Bar, professor ved Institutt for bioteknologi og matvitenskap ved NTNU, hvor hun har spesialisert seg på bærekraftig matproduksjon og forpakning. I tillegg kommer Arne Grønlund, som er seniorforsker ved NIBIO, Norsk Institutt for Bioøkonomi.

Billett: 0,-/50,- (Medlem/Ikke-medlem) kjøpes i døra.

Møtet streames på: http://www.samfundet.no/live/

Presse? Send en mail til styret-presse@samfundet.no så vi kan avtale nærmere.

Dagsorden og beslutningsprotokoll: https://www.samfundet.no/saksdokumenter

Dersom du ønsker å reservere bord, åpner mulighetene for dette torsdag 27.09.2018, kl.12:00. For reservasjon, send mail til "styret-bordreservasjon@samfundet.no". Det er maksimalt plass til 6 personer ved hvert bord, og et begrenset antall bord. Bordreservering stenger lørdag 29.09.2018, kl.14:00. Dette er et gratis tilbud for de som ønsker bordplass. Tilbudet er åpent for alle som ønsker det, men er ikke nødvendig for å få sitteplass under møtet.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler