Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Styret
Styret
Dato 15. september 2018
Tid 19.00 - 21.00
Billett Billett inkludert i inngang
Aldersgrense 18 år

Samfundsmøte: Barn i krig

Ifølge flyktninghjelpen er over 65 millioner mennesker på flukt i verden. Halvparten av disse er barn, og hvert femte sekund er det enda et nytt barn som drives på flukt.

Dette er barn som i mange tilfeller har opplevd store traumer, mistet nære familiemedlemmer og venner, mistet alt de eier, og svært mange mangler utdanning. Men hva vil dette faktisk bety for disse barnas fremtid? Hvor resiliente er de egentlig, og hvilke muligheter finnes for dem? Hvordan påvirkes et samfunn av en traumatisert generasjon? Hvordan kan vi integrere noen som har opplevd en så traumatiserende oppvekst og har en bakgrunn som er så annerledes enn andre i Norge?

660 000 av verdens flyktninger er berørt av krisen i Syria. I 2013 lanserte UNICEF og en rekke andre hjelpeorganisasjoner en plan for hvordan hindre at Syria skulle miste en hel generasjon barn og unge - “No lost generation”. Med hjelp fra MedHum vil UNICEF gi disse barna tilgang på psykososial støtte og grunnleggende helsetilbud for å unngå en tapt generasjon. For hva skjer når bomber former fremtiden?

I samarbeid med MedHum vil vi ta for oss disse spørsmålene. For å hjelpe oss med det kommer Lilas Alzaeim som flyktet til Norge fra Syria i 2012, og som etter kun tre år kom inn på medisinstudiet i Oslo. I tillegg kommer Berit Berg, som er forskningssjef for mangfold og inkludering ved NTNU og som har vært i flere kriseområder og forsket på barn og familier. Vi får også besøk av Kim Noguera Gabrielli, som er direktør for barns rettigheter og bærekraft for UNICEF.

Vel møtt!

Billett: 0,-/50,- (Medlem/Ikke-medlem) kjøpes i døra.

Møtet streames på: http://www.samfundet.no/live/

Presse? Send en mail til styret-presse@samfundet.no så vi kan avtale nærmere.

Dagsorden og beslutningsprotokoll: https://www.samfundet.no/saksdokumenter

Dersom du ønsker å reservere bord, åpner mulighetene for dette torsdag 13.09.2018, kl.12:00. For reservasjon, send mail til "styret-bordreservasjon@samfundet.no". Det er maksimalt plass til 6 personer ved hvert bord, og et begrenset antall bord. Bordreservering stenger lørdag 15.09.2018, kl.14:00. Dette er et gratis tilbud for de som ønsker bordplass. Tilbudet er åpent for alle som ønsker det, men er ikke nødvendig for å få sitteplass under møtet.

Medlemsbilletter kan omgjøres til ikke-medlemsbilletter mot et mellomlegg i hoveddøren under åpningstid på konsertdagen. Før du kommer til Samfundet må du sette deg inn i våre smittevernsrutiner. De finner du her

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler