Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Styret
Styret
Dato 10. februar 2018
Tid 19.10 - 21.00
Billett 0,- Medlem / 50,- Ikke-medlem
Aldersgrense 18 år

Samfundsmøte: Våpensalg

Norge er en internasjonal anerkjent fredsnasjon, med et fredselskende folk. Samtidig er våpensalg en av våre største industrier. Norges våpeneksport til utlandet er i all hovedsak til NATO og andre Europeiske land, men på listen finner vi også nasjoner som Saudi Arabia, Oman og Namibia.

Er dette forenlig med fredsnasjonen Norge? Hvor viktig er salg av forsvarsartikler for den norske økonomi? Hvem bestemmer hva vi får selge til hvem og står vi inne for denne delen av norsk industri?

Med oss har vi Dag Hoel, filmprodusent og forfatter av boken «Fred er ei det beste - Fra innsiden av den norske ammunisjonsindustrien». Her tar han for seg spørsmålet: «Hvordan kan vi tro på arbeid for fred, når vi lever av krig?»

Tuva Krogh Widskjold stiller også som innleder. Hun er leder i Changemaker, som jobber for en mer rettferdig verden. På Changemakers hjemmeside stiller de følgende spørsmål: «Kan Norge både være fredsnasjon og krigsprofitør?»

Endre Lunde, kommunikasjonsdirektør for Nammo, er vår tredje innleder. Nammo er et internasjonalt selskap innen forsvar og romfart, med hovedkontor i Norge. Lunde har de siste ti årene jobbet med norske og internasjonale forsvarsanskaffelser.

På møtet vil følgende resolusjon bli fremmet:
Studentersamfundet i Trondhjem samlet til møte lørdag 10. februar 2018 mener at norsk eksport av våpen og krigsmateriell må stoppes. Samfundet mener all norsk eksport av våpen, og eksport av annet militært materiell og våpendeler til land utenfor NATO, må opphøre.
Husk rødt medlemskort for å kunne stemme!


Billett: 0,-/50,- (Medlem/Ikke-medlem) kjøpes i døra.

Møtet streames på: http://www.samfundet.no/live/

Presse? Send en mail til styret-presse@samfundet.no så vi kan avtale nærmere.

Dagsorden og beslutningsprotokoll: https://www.samfundet.no/saksdokumenter

Dersom du ønsker å reservere bord, åpner mulighetene for dette torsdag 08.02.2018, kl.12:00. For reservasjon, send mail til "styret-bordreservasjon@samfundet.no". Det er maksimalt plass til 6 personer ved hvert bord, og et begrenset antall bord. Bordreservering stenger lørdag 10.02.2018, kl.14:00. Dette er et gratis tilbud for de som ønsker bordplass. Tilbudet er åpent for alle som ønsker det, men er ikke nødvendig for å få sitteplass under møtet.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler