Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern

Bli Faddervakt!

Bli Faddervakt!

Høsten 2014 ble Faddervaktene startet i Trondheim etter modell fra Bergen. Faddervaktordningen er et frivillig initiativ drevet av studenter, for studenter, med mål om å gjøre fadderperioden tryggere for alle de nye studentene i byen. Faddervaktene stiller opp med vann, brus, litt mat, samt en hyggelig samtale og hjelp til de nye studentene som skal bli kjent i Norges beste studentby.

Ordningen er for alle de nye studentene ved NTNU, HiST, DMMH, BI, NKH og Folkeuniversitetet, og de frivillige er alt fra medstudenter til rektorer. Det de frivillige har til felles er at de bryr seg. Faddervaktene har ingen profittmål, og drives utelukkende med økonomisk støtte fra eksterne aktører som ønsker å bidra. Politiet meldte i fjor om tidenes roligste fadderperiode, og mener at faddervaktordningen var en sterk bidragsyter til dette.

Link til faddervaktene på facebook

Fadderukene får ofte kritikk for tidvis høyt alkoholbruk i sosiale sammenhenger, og det pekes ofte på farene både ved høyt alkoholkonsum, og de farene man utsetter seg selv og andre for i beruset tilstand. Det er en kjent sak at den norske vanen med alkohol som sosielt glidemiddel medfører høyt alkoholkonsum og mye fyll.

Samtidig er det viktig å huske at det kun er et fåtall av studenter som ender opp i slåsskamp, legevakt eller fyllearrest. Vi mener at man fremfor å rette en moralsk pekefinger, bør legge opp til moderasjon, og samtidig etablere sikre rammer rundt arrangementene slik at de som er spesielt utsatt både får i seg mat og vann og har edru mennesker rundt seg som kan bidra til å løse konflikter, finne en drosje for å få de hjem og generelt bare være en kompis i en tid hvor alt er nytt, fremmed og veldig spennende.

Slik sett er faddervaktene et fantastisk positivt initiativ. Man står bedre rustet til å ta vare på de som har fått i seg for mye, man har pålitelige vitner dersom det skulle oppstå situasjoner og man har mulighet til å følge bedre med på de som havner utenfor under arrangementene. Tilbakemeldingene har vært utelukkende positive, og faddervaktene vant for sin innsats Edgarprisen for 2014 og Velferdstingets Studentpris i 2015. Edgarprisen er en pris som deles ut i samarbeid mellom Sør-Trøndelag Fylkeskommune og Studentersamfundet, og går til en student eller studentorganisasjon som har gjort en særskilt innsats for studentene i Trondhjem.

Kunne du tenkt deg å bli med? Det ligger informasjon på facebook, og påmeldingsskjema her - Merk at påmelding ikke er bindende, men det er veldig hyggelig om du blir med.

Vi skal være faddervakter! Skal du?

Sponsorer
Festivaler