Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Klubben
Organizer Styrets debattkomité
Date 14. April
Time 18:00 - 19:30
Ticket Registration
Age limit No age limit

This event will be in Norwegian

This event will be in Norwegian

Er du ikke medlem, men ønsker å delta? Kontakt styret-pr@samfundet.no.

——

Er du også sliten? Sliten av å være sliten? Sliten av vennene på sal som alltid er så slitne? Det skjønner vi godt. Lei, utslitt og sliten er ord som kastes rundt ved enhver humørsvigning, motgang og tung forelesning. Vi er blitt vandt med å godta frasene "jeg er så sliten", "jeg orker ikke" eller "jeg er lei" som unnskyldning for det meste, uten å vite hva som egentlig ligger bak. Har vi tatt i bruk "sliten" som et fyllord for mer alvorlige problemer som depresjoner, utmattelser og sykdom, eller er gen Z rett og slett slappere, mindre utholdende og mindre livsglade enn tidligere generasjoner?

Ungdom har tilsynelatende aldri hatt så mange muligheter som vi har i dag. All verdens utdannelser, jobber, land og byer ligger for våre føtter, men aldri har vi vært så slitne. Forskning fra ulike rapporter viser til at unge voksne har dobbelt så stor sjanse for å bli utmattet i dag, som for 20 år siden. I debatten med tematikken ‘’Ung og sliten’’ vil vi se nærmere på hvorfor så mange i alderen 15-35 opplever akkurat dette, og hva som eventuelt kan gjøres med det. For hvem har ansvaret for all vår slitenhet? Og hva skjer med de som ikke greier å håndtere den?

Med oss for å diskutere dette har vi seniorrådgiver i NAV, Torkel Dahle, spesialist i allmennmedisin Bente Mjøstad, Leder for Velferdstinget i Gjøvik, Ålesund og Trondheim Kenneth Stange og student Estela Andreetta.

Member's tickets can be changed to non-member's tickets, by paying the difference at the main door on the day of the concert. Before you enter Samfundet you have to familiarize yourself with our infection control routines. You will find them here

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals