Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Klubben
Organizer Styret
Styret
Date 19. February 2020
Time 18:00 - 20:00
Ticket Free entrance
Age limit 18 years

Onsdagsdebatt: Studentøkonomi - Fattige eller bortskjemte

This debate will be held in norwegian

En fulltidsstudent forventes å bruke 37,5 timer i uka på studiearbeid. I tillegg til dette ser mange studenter seg nødt til å jobbe ved siden av studiene, for å få endene til å møtes. Mange studenter opplever at studiestøtten ikke reflekterer deres faktiske kostnader, som skal dekke leie, mat og fritid. Burde studiestøtten økes, eller er den høy nok som den er?

Studentenes økonomi har det siste året vært oppe i media gjennom utvidelsen til 11 måneder studiestøtte, som også endret kravet for å oppnå fullt stipend. I tillegg tar flere til ordet for å skrote BSU-ordningen, en ordning som skal gjøre det lettere for lavtlønte grupper, slik som studenter, å entre et raskt voksende boligmarked. Mangel på studentboliger gjør seg også gjeldende, slik at prisene i leiemarkedet galopperer av gårde, uten at studentene får økt sin utbetaling.

I sum gjør dette at studenter opplever en økonomisk skvis, som kan bidra til økte bekymringer og dårligere prestasjoner på studiet. Hvordan kan vi snu denne trenden? Får studenter for lite støtte, eller er studentene for kravstore?

For å debattere dette kommer Ola Svenneby, 2. nestleder i Unge Høyre, og Astrid Hoem, nestleder i AUF, og Alida Domaas tidligere leder for Trønderlag SU, og bystyrerepresentant for Trondheim SV.

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals