Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Klubben
Organizer Samfundets Debattkomité
Samfundets Debattkomité (SDK)
Date 28. August 2019
Time 18:00 - 19:30
Ticket Free entrance
Age limit 18 years

Onsdagsdebatt: Trenger Norge EØS-avtalen?

I høst er det 25 år siden Norge sist stemte nei til EU-medlemskap, og inngikk EØS-avtalen istedenfor. Hvordan påvirker EØS-avtalen Norge? Og finnes det noen reelle alternativer?

Velkommen til årets første Onsdagsdebatt!

I høst er det 25 år siden Norge sist stemte nei til EU-medlemskap, og inngikk EØS-avtalen istedenfor. EØS-avtalen knytter Norge opp til EUs indre marked, i tillegg til å fremme samarbeid innenfor blant annet forskning, miljøvern, og sosiale spørsmål.

Denne Onsdagsdebatten vil handle om hva denne avtalen har å si for Norge, hvorfor flere av partiene på Stortinget ønsker å utrede alternativer til den, om det i det hele tatt er realistisk å tro at vi kan erstatte den og om hva avtalen faktisk har å si for oss studenter på et hverdagslig basis. Vi håper også med debatten å kunne bidra til å oppklare myter og forklare sammenhenger alle kanskje ikke er klar over.

For å debattere dette kommer Heidi Nordby Lunde, leder i Europabevegelsen og Oslo Høyre, og Boye Ullmann som er faglig leder i Nei til EU og organisasjonsarbeider i Fellesforbundet.

Vi gleder oss, og håper du gjør det også. Vel møtt!

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals