Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Klubben
Organizer Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Date 3. September 2019
Time 19:00 - 21:00
Ticket Free entrance
Age limit 18 years

Excenteraften: Flat Earth

Is the earth round or flat? This is an uncomfortable topic because it destroys the foundation of our worldview. For others it creates curiosity of how someone dare to threaten set notion and truths.

Stadig flere har begynt å stille spørsmål ved om jorden er en spinnende kule. For mange er dette et ubehagelig emne fordi det knuser grunnmuren i vår virkelighetsoppfatning. For andre vekker det nysgjerrighet hvordan noen våger å true etablerte forestillinger, oppleste og vedtatte sannheter. For å unngå en kamp om vitenskapens religiøse dogmer må vi se på fakta, – argumentene for og i mot? Ingen kan overbevises mot sin vilje. Mangler den og tankemønstrene er for fastgrodde, vil selv de mest utdannete og intelligente rammes av fortrengningens momentane blindhet og mentale invaliditet med umiddelbart tap av evnen til å tenke selv. Uansett hvor mye fakta som legges på bordet, har det ingen effekt.
Det vanskelige er ikke logikken, men konsekvensene, – de er enorme. Står vi overfor et nytt paradigme hvor en ny virkelighetsoppfatning presser seg fram, eller er det konspirasjonsteorienes fargerike verden som tilbyr den rød eller blå pillen i livets matrix?

Christian Paaske
Filosof, forfatter og astrolog. Han har gjort seg vellykket bemerket med å bringe til torgs at jorden er flat. Han trodde han kom med en god nyhet, men opplevde som Dr. Stockmann i skuespillet En folkefiende at «den forbannede kompakte majoritet» delte ikke hans begeistring for hans vitenskapelige funn. Han er forskånet fra en posisjon i samfunnet hvor hans synspunkter ville koste ham jobben og nyter privilegiet av å uttale seg fritt om provoserende emner.

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals