Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Knaus
Organizer Samfundets Debattkomité
Samfundets Debattkomité (SDK)
Date 13. September 2017
Time 18:00 - 20:00
Ticket Free entrance
Age limit 18 years

[PRIDE WEEK] Onsdagsdebatten: Trenger vi kjønn?

I et samfunn bygd opp etter tokjønnsmodellen – hva skjer når enkelte faller utenfor disse kategoriene? Flere og flere ønsker å skifte kjønn, enten juridisk eller ved medisinske inngrep. De siste årene har det vært en økning av individer som står frem som transpersoner, i og i serien «Født i feil kropp» på TV2 belyses temaet ved å vise barn og ungdom som ikke identifiserer seg med sitt biologiske kjønn. I 2016 ble det tillatt å velge sitt eget juridiske kjønn, uten det tidligere kravet om sterilisering og nedre kirurgi. Kjønn er ikke lenger kun et spørsmål om biologi, men også identitet. Hvilke implikasjoner følger med denne utviklingen, både for enkeltindivider og for samfunnet for øvrig? Er hele kjønnsbegrepet utdatert?

I samarbeid med Trondheim PRIDE tar vi den store kjønnsdebatten. Velkommen til Onsdagsdebatten på Studentersamfundet i Trondhjem!

Med oss har vi følgende debattanter:
Tonje Gjevjon, leder for lesbisk forbund og spaltist i Dagbladet.
Leif Edward Ottesen Kennair, psykologspesialist og professor i psykologi ved NTNU.
Stine Helene Bang Svendsen, førsteamanuensis i pedagogikk ved NTNU, forsker på kjønn, seksualitet og etnisitet i utdanningssystemet.

Dette er Onsdagsdebatten: en kveld der du kan stikke innom Samfundet for å koble av med litt god, gammeldags meningsutveksling. Vi inviterer til diskusjon, politikk og debatt over en lav sko, med Samfundet og samfunnet som bakteppe.

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals